Livet är ett tillsammansprojekt, hur hittar vi tillbaka till urkraften i den sanningen? Många har genom åren sagt att ensam är stark, men går vi längre bak i tiden så var vi inte starkare ensamma – vi var döda. Det är viktigt att jobba på hur man tillsammans kan arbeta på bästa sätt och hur ens olikheter skall kunna bidra till gruppen och göra gruppen starkare. Dra nytta av att vara omgiven av alla olikheter på jobbet istället för att kalla kollegorna, som är olik dig själv, för ”idioter”.

I praktiken bottnar allt vi gör eller tänker i vår relation till andra människor. Vi kan inte och ska inte bortse från det nedärvda biologiska behovet vi har av att bli accepterade i gruppen. Din vilja att visa dig värdefull och attraktiv inför andra är en instinkt som bottnar i ren överlevnad. Den fanns hos dina förfäder och den finns hos dig. Och hos Christer. Och det är därför vi allihop håller på med så mycket personligt imagebyggande trots att vi helt krasst inte längre dör om vår flock skulle lämna oss i ensamhet Men även om vi inte dör av att bli ensamma idag så mår vi väldigt dåligt och just det är det alldeles för många som gör idag.

Christer hoppas därför att du kommer den 2a december på vår digitala föreläsning – Tillsammansprojektet som arrangeras av Lära för Livet där Christer kommer pratar igenom orsak och verkan ordentligt.
Under kvällen kommer ni få ta del av många fler av Christers Tankefrön. Välkommen!

Boka din plats här