Du lever så länge du lär. Så tänker jag. Alltså inte tvärtom.
Jag tror att livet är en resa där varje dag är en konsekvens av dagen innan. Vad som hände igår påverkar hur det blir imorgon. I samma mening utvecklas du hela tiden som människa vare sig du vill eller ej. Du gör nya erfarenheter varje dag som du har med dig in i framtiden. Det klassiska ordstävet (Man lär så länge man lever) som jag formulerat om blev titeln på en av mina böcker. Jag gör mitt bästa för att få alla i min publik, de som läser mina böcker och de jag coachar att känna lust till utveckling.

Jag menar att ”Prövande, Lärande, Levande” är strategin som tar alla mot sina egna livsmål och den får aldrig stanna av. Lärandet är en aktiv handling. Om det är något jag vill att du tar med dig så är det att om vill må bra behöver du fortsätta lära dig genom livet. Hur lär man sig saker? Svaret är enkelt. Man lär sig det man tycker är roligt. Vad är roligt? Det man kan något om. Jag kallar denna cirkel ”Kunna-Gilla-Kunna”.

Mina Tankefrön delar jag gärna och du finner de i mina böcker vilka genom åren har varit mycket uppskattade. När du läst någon av de, ser jag mycket fram emot din återkoppling så småningom // Christer

Christers Böcker

I böckerna fördjupar Christer Olsson sina Tankefrön och ger användbara råd för alla människor, oavsett var de befinner sig i livet.
De flesta böckerna har han skrivit tillsammans med Fredrik Jerlov.
Skolcoachboken skrev han i ett av sina Tillsammansprojekt med Linda Blomdahl.

Bron mellan två liv

I boken ”Bron mellan två liv” beskriver Christer Olsson tankar och reflektioner runt hur han gick vidare efter hustrun Carinas plötsliga bortgång. Boken berör sorg och lycka under livets många faser och har ett värde för alla som vill leva livet levande.

”Bron mellan två liv” är en bok för dig som vill se framåt. Den behandlar sorg, men är inte sorglig. Istället är den full av konstruktiva råd och insikter för dig som vill göra det mesta av ditt liv. 

Våga veckla ut dig

Här blandar Christer sina uppskattade tankespår från många år med helt nya tankar om AI, klimatkrisen, hållbarhet, ledarskap och post corona-tillvaron. Det är ett slags greatest hits, i ny tappning.
Han manar till eftertanke, inspirerar till utveckling och inger hopp om att det aldrig är för sent för någon av oss att lära nytt. Råden är lika användbara för chefer och medansvariga på arbetsplatsen som för alla människor var vi än befinner oss i livet.

Du lever så länge du lär

I 49 texter som spänner över allt ifrån självrespekt, rädsla och förändringsvilja till avundsjuka, mod och arbetsglädje målar Christer i sin nya bok upp tankeväckande bilder och sår tankefrön. ”Du lever så länge du lär” är en varm och personlig inspirationsbok men också en kickstart i självutveckling och personligt ledarskap. Därför finns det längst bak i boken sidor för egna reflektioner och handlingsplaner.

Du läcker vad du tänker

Christer Olssons andra bok består av 57 Tankefrön, serverade i lättsam form med gott om plats för egna reflektioner. Varje Tankefrö har en kärna av sunt förnuft, gärna presenterad i kombination med det naturvetenskapliga perspektiv som blivit Christers signum. Läs boken med en penna i handen och ställ in dig på att bli en mer prövande, levande och lärande människa som verkligen vågar veckla ut sig.

Vart är du på väg och vill du dit?

Fler och fler söker meningen med livet och många letar i bokhyllan, där det idag finns ett överflöd av profeter, livskurer, psykosstrategier och mystiska modeller. ”Vart är du på väg och vill du dit” handlar om att leda sig själv och leda andra, att leda sin relation och att leda sin stress och hälsa.
Christers goda råd är precis lika meningsfulla för en företagsledare som privatpersonen.

Skolcoachboken

I Skolcoachboken: egen utveckling – gemensam framgång får du veta hur du kan gå från snack till verkstad och på allvar förändra alltifrån din inställning till din skolas kultur. Du får verktyg för att hantera och utveckla ditt ledarskap och lärarskap, din dokumentation och kommunikation och inte minst hur du leder in dig själv på den väg du helst vill gå