Som ung bar Christer på en känsla av att vara obegåvad på grund av sin dyslexi. Idag är han en av Nordens mest eftertraktade föreläsare — och författare till flera succéböcker.

Christer har en stark tro på att arbeta Tillsammans. Det blev på nytt tydligt då han med sin bakgrund skulle skriva böcker. Böckerna har han skrivit tillsammans med Fredrik Jerlov. I böckerna fördjupar Christer sina Tankefrön och ger användbara råd för alla människor, oavsett var de befinner sig i livet.

"Det finns ingen hejd på vad jag tror mig klara tillsammans med andra"

Våga veckla ut dig

Här blandar Christer sina uppskattade tankespår från många år med helt nya tankar om AI, klimatkrisen, hållbarhet, ledarskap och post corona-tillvaron. Det är ett slags greatest hits, i ny tappning.
Han manar till eftertanke, inspirerar till utveckling och inger hopp om att det aldrig är för sent för någon av oss att lära nytt. Råden är lika användbara för chefer och medansvariga på arbetsplatsen som för alla människor var vi än befinner oss i livet.

Du lever så länge du lär

I 49 texter som spänner över allt ifrån självrespekt, rädsla och förändringsvilja till avundsjuka, mod och arbetsglädje målar Christer i sin nya bok upp tankeväckande bilder och sår tankefrön. ”Du lever så länge du lär” är en varm och personlig inspirationsbok men också en kickstart i självutveckling och personligt ledarskap. Därför finns det längst bak i boken sidor för egna reflektioner och handlingsplaner.

Du läcker vad du tänker

Christer Olssons andra bok består av 57 Tankefrön, serverade i lättsam form med gott om plats för egna reflektioner. Varje Tankefrö har en kärna av sunt förnuft, gärna presenterad i kombination med det naturvetenskapliga perspektiv som blivit Christers signum. Läs boken med en penna i handen och ställ in dig på att bli en mer prövande, levande och lärande människa som verkligen vågar veckla ut sig.

Vart är du på väg och vill du dit?

Fler och fler söker meningen med livet och många letar i bokhyllan, där det idag finns ett överflöd av profeter, livskurer, psykosstrategier och mystiska modeller. ”Vart är du på väg och vill du dit” handlar om att leda sig själv och leda andra, att leda sin relation och att leda sin stress och hälsa.
Christers goda råd är precis lika meningsfulla för en företagsledare som privatpersonen.

Skolcoachboken

I Skolcoachboken: egen utveckling – gemensam framgång får du veta hur du kan gå från snack till verkstad och på allvar förändra alltifrån din inställning till din skolas kultur. Du får verktyg för att hantera och utveckla ditt ledarskap och lärarskap, din dokumentation och kommunikation och inte minst hur du leder in dig själv på den väg du helst vill gå