Kandidata har förvärvat del i HUCAMA AB, som är en forskningsdriven internationell HR-verksamhet specialiserad på att hjälpa företag nå resultat genom rätt människor. Kandidata korsbefruktar sin expertis inom Emotionell Intelligens med forskning på personlighet och kompetens för att skapa unika produkter till sina användare.

HUCAMA Group har sitt huvudsäte i Köpenhamn och har dotterbolag i tio länder och verkar över världen på ett trettiotal språk. Med datadrivna test, analyser och utbildning identifieras vilken kompetens som krävs för att göra varje företag mer framgångsrikt. Michele Guarini är grundare och CEO med 20 års erfarenhet från branschen och är en entreprenör med flera bolag inom ledarskap och utveckling.

”Jag har länge letat efter den ultimata partnern på den Svenska marknaden och har funnit den perfekta matchen i Kandidata. Med deras långa erfarenhet av Emotionell Intelligens och breda kontaktnät kommer vi att kunna erbjuda våra kunder något unikt.” Michele Guarini, CEO HUCAMA Group.

HUCAMAs forskning och analysverktyg bygger bland annat på Femfaktormodellen (Big Five) och under 2020 rekryterades Rainer Kurz, Psykolog och organisationsutvecklare som Forskningschef till centret i London. Rainer har lång erfarenhet och forskning i hur prestation skapas på arbetsplatsen och har utvecklat flera av världens ledande instrument. Idag är han en av expertmedlemmarna i ITC’s (International Test Commission) kommittee. Under 2020 startade han på HUCAMA utvecklingen av ett nytt personlighetstest anpassat till dagens behov av flexibilitet. Testet lanseras i början av 2022 på alla stora marknader.

Kandidata har i två decennier utbildat rekryterare och coacher i Emotionell Intelligens, utför personbedömningar, säljer tester samt driver olika initiativ inom ledarskap. Bolaget ägs av Christer Olsson, Soch av Bodil Jonason, VD, chefscoach och specialiserad på neurovetenskap i ledarperspektiv.

”Vår passion är att skapa välmående och framgång, individ för individ summerad i lag. Det är mycket lättare att göra bra bättre, än dålig till medelmåtta. När varje individ hittar sin potential och växer den, då bygger vi världsklass. Vårt partnerskap med HUCAMA är strategiskt, då det ger oss möjlighet att med vetenskapligt bevisade verktyg hjälpa fler av våra svenska och internationella kunder.” säger Christer Olsson, Partner Kandidata.

Det nya teamet träffar Sveriges HR-expertis och ledare på Nordens största mötesplats, ”Personal och Chef” i Kista den 1-2 december.

För mer information eller frågor, kontakta info@kandidata.se