Prinsparets Stiftelse arbetar med starkt driv och stor vilja att förändra. Verksamhetsområdena utgår från Prinsparets två hjärtefrågor - Tryggare nätvardag & Dyslexi.

Genom att främja en värld där våra olikheter ses som styrkor arbetar de för ökad respekt och förståelse för alla med dyslexi. Christer Olsson är stolt ambassadör för stiftelsen. Som många av er vet så pratar han ofta om att alla är bra på något och att det finns inget rätt sätt utan konsten med livet är att hitta sitt sätt och sen bli riktigt bra på det du är bra på. Jobba sedan ihop med andra på det du inte är bra på i livet som tillsammansprojekt, det är det recept Christer själv följt när han som dyslektiker skrivit 5 sina 5 böcker.

Till er som har barn i er närhet vill vi varmt rekommendera er att ta del av Prinsparets stiftelse nya satsning - Det stora äventyret.

Det stora äventyret har tagits fram av Stiftelsen i samarbete med Dimh, och det i syfte att på ett lekfullt sätt bidra till ökad läslust hos barn och unga. Det stora äventyret har skapats specifikt för barn som har dyslexi, men riktar sig till och kan spelas av alla barn i förskoleklass och lågstadieålder. I spelet får barnet bland annat öva på att sortera varor, ljuda stavelser och hitta ord. Spelet innebär även möjligheter att öva på koncentration, följa instruktioner samt lära sig mer om dyslexi.
Till spelet - Det stora äventyret
För information om Prinsparets Stiftelse och satsningen  - Det stora äventyret kontakta vänligen Essi Alho, verksamhetsansvarig på Prinsparets Stiftelse på mail Essi.alho@kungligastiftelser.se

Besök gärna Prinsparets Stiftelse hemsida för mer information

2022-11-14 08_35_58-Window
2022-11-14 08_35_43-Window