Hej alla vänner
Vill såhär i slutet på året göra några korta reflektioner om mina erfarenheter, jag har för egen del aldrig lärt så mycket nytt av och med så många människor som i år. Den kanske viktigaste reflektionen är hur uppenbart det var att det viktigaste var att agera och bli Prövande Lärande och Levande på riktigt.

Den 9e mars hade jag heldag med högsta ledningen på Karolinska och då förstod jag direkt hur otroligt allvarligt läget var och att detta blir långvarigt. Jag ringde redan på väg därifrån på eftermiddagen till det företagsledare jag jobbade med och bad dem upprätta ett worst case scenario och sen dubbla det och sen ringa mig för att resonera kring hur vi agerar i detta. Jag citerar ju ofta Amerikanska Marinkårens trippel A, Adapt Adjuste Advance, adaptera den verkliga verkligheten och anpassa dig till den och sen agera, det är det sistnämnda många missade dom satt för länge i vänta och se istället för att göra och lära sig görandes. Det är därför jag i år har pratat mer än någonsin om min gamla favorit Agera- Reflektera – Lär som förhållningssätt i alla sammanhang, sanningen är ju att i princip i alla frågor där du agerar får du ett av två viktiga utfall antingen lyckas du med det du förutsätter dig eller så lär du dig något, så vad är problemet? Kör, Gör och Lyckas eller Lär!

Den andra viktiga slutsatsen jag också tagit med mig är att de som vågat vara sårbara och litat på vår unika mellanmänskliga välvilja och förmåga att skapa lösningar Tillsammans har lyckats påtagligt bättre än andra, de har vågat Veckla ut Sig och Frigjort sin och teamets omedvetna potential. Dom har också tittat framåt och inte suttit och väntat på att allt skall bli som innan Corona igen utan skapat en ny bild av en ny gemensam framtid oftast inte så skild från det ”gamla” men ändå en ny bild framåt glöm aldrig att vi är målsökande och att rätt mål skapar mening och energi i vardagen.

Så gör er alla nu en riktigt Klok Jul så skapar vi det goda nya året Tillsammans.

Vill du ta del av våra Nyhetsbrev med Tankefrön, inspiration och erbjudanden anmäl dig här